Bahnhof industiestraße(Tyskland)

I over 100 år havde en stor industrikoncern sit hovedsæde i området, hvor flere tusinde ansatte hver dag havde deres daglige gang.
Men infrastrukturen i området var ikke særlig god. Så det var svært for de ansatte at komme på arbejde, især hvis de ikke havde bil, og det havde de færreste for 100 år siden.

For at gøre det nemmere at komme på arbejde fik koncernen i samarbejde med Deutsche Reichsbahn derfor bygget en lille privat jernbanestrækning, som var sammenkoblet det øvrige togsystem.
Men så kom 2. verdenskrig og noget af strækningen blev bombet i stykker, og var efterfølgende først fuldt genopbygget i 1956.

I mellemtiden var den kolde krig startet, og en stor del af de arbejdspladser der var skyld i at jernbanen var blevet bygget, blev flyttet andre steder hen. Passagertallet faldt derfor mere og mere og efter nogle år hvor der heller ikke længere blev brugt penge på vedligehold, blev strækningen lukket helt ned i 1980.

Efter mange års forfald er man igen begyndt at udvikle området, og den gamle industrikoncern har blandt andet planer om at bygge et nyt forskningscenter på sit gamle domicil. Derfor er man så småt begyndt at arbejde på og få jernbanen i gang igen. 

Det kræver dog nogen meget store investeringer.

Se flere billeder her:

Facebooktwitter
Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *